Appels inleveren voor sap of cider

Wat te doen met al die appels (en peren) in je tuin?  Laat ze lekker persen tot houdbaar sap door De Sappers! Of lever het in bij Doggerland Cider en laat er cider van maken.

  • De SappersDouwe en Mitchke van De Sappers staan op 14 oktober voor je klaar met hun gloednieuwe pers. Ze wassen, snijden en persen je oogst. Kort pasteuriseren zorgt ervoor dat je sap nog minstens een jaar houdbaar blijft. Ze verpakken het in de handige saptap. Lekkerder bestaat niet: je eigen sap! Het geperste sap kost 1 euro per liter, oftewel 5 euro per pak van 5 liter. Je kunt je aanmelden als je 75 kilo of meer appels wilt laten persen. Voor een idee hoeveel dat is: twee flinke wasmanden vol! Heb je minder en wil je toch sap? Kom dan naar het happy hour van 15.00-16.00 uur (zonder aanmelden). Het rendement van sap is 75 – 80% en betalen kan per pin.

    Wil je 75 kilo of meer appels of peren laten persen, geef je dan hier op bij de Sappers.

 

  • Doggerland Craft Cider
    Doggerland Craft Cider maakt cider van ongewenste en vergeten appels. Op deze manier ontstaat een eerlijk en lokaal product en gaan wij samen voedselverspilling tegen.  Voor elke 25 kilo appels (ongeveer 1 krat/ kist) die je inlevert, krijg je van hen een fles cider terug.Wil je meer dan 75 kilo inleveren? Neem dan even contact op met via Doggerland Craft Cider via info@doggerlandcider.com.

Over Doggerland Craft Cider
Doggerland
 Craft Cider wil een brug slaan tussen de Engelse cidercultuur en het overschot van de appeloogst in en rondom Groningen. Door middel van “apple funding” kan iedereen bijdragen aan de productie van cider, gemaakt van hun appels uit eigen tuin. Voor elke hoeveelheid gedoneerde appels zullen de donateurs een percentage van het gewicht terugkrijgen in cider, gemaakt met meer dan 25 verschillende appelrassen. 
Het resultaat: een eerlijk en sociaal product dat opbloeit vanuit alle verlaten en vergeten appelbomen in Noord-Nederland. De afvalopbrengst van de ciderproductie zal gebruikt worden als voer voor de Doggerland varkens genaamd “Klok” en “Huus”. Doggerland Craft Cider produceert hiermee niet alleen samen met stad en ommeland een heerlijke lokale cider, maar creëert ook bewustwording op het gebied van voedselverspilling.