Appels inleveren voor sap of cider

Wat te doen met al die appels (en peren) in je tuin?  Laat ze lekker persen tot houdbaar sap door De Sappers! Of lever ze in bij Doggerland Cider en laat er cider van maken.

 • Sappers Golden Raand              Petra van den Berg  van de mobiele fruitpers Golden Raand staat op 20 oktober voor je klaar met haar gloednieuwe pers. Die wast, snijdt en perst je oogst. Kort pasteuriseren zorgt ervoor dat je sap nog minstens een jaar houdbaar blijft. Petra verpakt het in de handige saptap. Lekkerder bestaat niet: je eigen sap!    Het geperste sap kost 3.95 euro per pak van 3 liter. Je kunt je aanmelden als je 75 kilo of meer appels wilt laten persen. Voor een idee hoeveel dat is: twee flinke wasmanden of 7 houten appelkisten vol! Wil je 75  kilo of meer appels of peren laten persen, geef je dan hier op.
 • Heb je minder en wil je toch sap? Kom dan naar het happy hour van 15.00-16.00 uur (zonder aanmelden). Het rendement van sap is 75 – 80% en betalen kan per pin.
 • De pulp die na het appelpersen overblijft gaat dit jaar naar de varkens en geiten van de ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren. Het circeltje is rond!

 

 • Doggerland Craft Cider
  Doggerland Craft Cider maakt cider van ongewenste en vergeten appels. Op deze manier ontstaat een eerlijk en lokaal product en gaan wij samen voedselverspilling tegen.  Voor elke 15 kilo appels (ongeveer 1 krat/ kist) die je inlevert, krijg je van hen een fles cider terug.Wil je meer dan 75 kilo inleveren? Neem dan even contact op met via Doggerland Craft Cider via info@doggerlandcider.com.
 • Plukactie Doggerland: op zaterdag 19 oktober vertrekken de mannen van Doggerland met een groepje vrijwilligers naar de boomgaard van de familie Bosschart in Noordbroek, waar nog heel veel appels aan de bomen hangen. Je kunt helpen met appels plukken en daarvoor flesjes cider verdienen, of gewoon voor de gezelligheid helpen. Appels plukken in een echte boomgaard is een unieke ervaring! Neem contact op met Doggerland als je mee wilt rijden. De plukactie is van 11 – 13 uur in Noordbroek.
 • Over Doggerland Craft Cider
  Doggerland
   Craft Cider wil een brug slaan tussen de Engelse cidercultuur en het overschot van de appeloogst in en rondom Groningen. Door middel van “apple funding” kan iedereen bijdragen aan de productie van cider, gemaakt van hun appels uit eigen tuin. Voor elke hoeveelheid gedoneerde appels zullen de donateurs een percentage van het gewicht terugkrijgen in cider, gemaakt met meer dan 25 verschillende appelrassen. 
  Het resultaat: een eerlijk en sociaal product dat opbloeit vanuit alle verlaten en vergeten appelbomen in Noord-Nederland. De afvalopbrengst van de ciderproductie zal gebruikt worden als voer voor de Doggerland-varkens genaamd “Klok” en “Huus”. Doggerland Craft Cider produceert hiermee niet alleen samen met Stad en Ommeland een heerlijke lokale cider, maar creëert ook bewustwording op het gebied van voedselverspilling.