Coranthijnestraat

26/11/2013

Beschrijving
Fruitbomen en -struiken, bessenstruiken en enkele vierkante-metertuinen in een groenstrook langs de Coranthijnestraat.

Gebruikers
Bewoners van de Coranthijne- en Marowijnestraat.

Realisatie
2012/2013

Artikel in de buurtkrant Korrespondent, Korrewegwijk (juni 2012)

Hoe komt de Coranthijne-/Marowijnestraat aan die mooie appelbomen en moestuinbakken?

Via het project Eetbare stad had de gemeente Groningen 9 verschillende appelbomen geleverd aan de Coranthijne-/Marowijnestraat en worden er nog een aantal bessenstruiken bezorgd. Daarnaast was er door 1 van de bewoners in 2011 via een actie bij Plus Gils geld gewonnen via een burendagactie. Dit geld is besteed aan 6 moestuinbakken.

Op 28 april 2012 was de boomplantdag in de 2 straten. Er was geflyerd voor deze dag, zodat bewoners zouden helpen. Het was een regenachtig dagje en toch waren er ongeveer 30 bewoners (kinderen en volwassen) om te graven, bomen te planten, moestuinbakken op de plek te zetten. Wat ook heel leuk is, dat door zo’n project in de straat, je weer nieuwe mensen leert kennen of kunt bijkletsen. Dat is echt goed voor de sociale samenhang van de straat. Dat kon prima onder het genot van een bakje koffie of tijdens de lunch die gesponsord werden door de supermarkt Plus Gils. Verder wordt er ook bijgedragen om Groningen mooier en groener te maken.

Het is de bedoeling dat de kinderen in de 2 straten een groot aandeel krijgen in het project. Op 9 mei hebben de kinderen de eerste stekjes en zaadjes van groenten en kruiden in de moestuinbakken gepoot. Bewoners hopen dat er dit jaar al een appeloogst zal zijn. Zodra er appeltjes komen in de bomen, mag elk kind eentje uitkiezen. Bij het appeltje komt dan een lintje met de naam van het kind. De kinderen kunnen zo hun eigen appeltje zien groeien.