Goeman Borgesiuslaan

26/11/2013

Foto Eetbare Stad Goeman Borgesiuslaan

Klein appartementencomplex omgeven door verschillende fruitbomen, fruitstruiken, leifruit, kruidentuin en bloemenweide.

Ecologische sier- en eettuin De Goemantuin
De Goemantuin ligt rond een appartementencomplex aan de Goeman Borgesiuslaan en is 0,75 hectare groot. Op het terrein is een bloemenweidje, akkertje met klaprozen e.d., kruidentuin, stapelmuurtjes, vijvertje, gevel- en dakbegroeiing. Er is een grote variatie aan vooral inheemse planten. Op het terrein staan 13 soorten fruitbomen als pruim, peer en appel, maar ook moerbei, vijg, perzik, morel, gele kornoelje etc. Verder 5 druivenrassen, een grote variatie aan braam- en framboosachtigen, en bessen. Een aantal bewoners onderhoudt ook een moestuin, waarvan af en toe een gemeenschappelijke maaltijd wordt bereid. Op het terrein zijn allerlei voorzieningen gemaakt voor dieren als insecten, vleermuizen, vogels, egels.

Op het terrein zijn ook andere zaken te bekijken,  zoals natuurkunst, een kanonskogel uit de tijd van Bommen Berend (1672) en een regenwaterafkoppeling.

Vanaf 1999 is bewoner Michiel Coesèl zich met delen van de tuin gaan bezighouden en vanaf 2007 wordt het hele terrein door hem beheerd in opdracht van woningbouwcorporatie Lefier. De tuin trekt in toenemende mate mensen en kleine beestjes! De tuin is semi-openbaar en altijd toegankelijk. Op verzoek zijn er rondleidingen mogelijk.

Adres
Goeman Borgesiuslaan 209 (Helpman)

Gebruikers
Bewoners van de appartementen

Contactpersoon
Michiel Coesèl
Goeman Borgesiuslaan 209
E-mail michiel@ecohovenier.nl
Tel. 050 5280707

Foto Eetbare Stad Goeman Borgesiuslaan1