Pluk’n Voedselbos

18/11/2020

Na een zoektocht van bijna drie jaar heeft PlukN eindelijk hun droom locatie gevonden! Het voedselbos waar we al lange tijd van dromen zullen we gaan realiseren in het Westpark van Groningen. Deze prachtige locatie geeft hun de mogelijkheid om een voedselbos te creëren welke bereikbaar is voor iedereen! Zo kunnen ze zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met dit prachtige systeem en zo hopelijk ook te kunnen inspireren over al haar mogelijkheden.

Voedselproductie

PlukN denken dat er behoefte is aan gezond en lekker voedsel dat op een manier geproduceerd is dat goed voor jezelf én je omgeving is. Dit is één van de redenen waardoor de stichting is ontstaan. PlukN wil hierin een rol als innovatieve voorbeeldfunctie zijn. Dit door natuur-inclusieve landbouw methodes, waar op een duurzame manier zoveel mogelijk mensen (en dieren) gebruik van kunnen maken.
Een groot onderdeel van dit systeem is het voedselbos. De aanplanting van een voedselbos is een lange termijn investering. Waarvan we, met zijn allen, pas na enkele jaren de vruchten van kunnen PlukN. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hierin niet alleen staan en dat er velen zijn die ons in dit doel willen steunen.

Kijk voor meer informatie op www.plukn.nl