Zelfoogsttuin Ten Boer

27/06/2019

Kom zelf oogsten, verbindt je met het land en weet waar je eten vandaan komt. Zo wordt de afstand tussen boer en consument weer teruggebracht tot fietsafstand.

Waar is de tuin?

Zelfoogsttuin Ten Boer vind je aan de Wolddijk naast verzorgingstehuis Innersdijk en de boerderij Dijkshorn. De totale tuin beslaat zo’n 6500 m2 waarvan een deel gebruikt wordt voor de teelt van groentes en de rest bestaat uit meer dan 500 (nog) kleine boompjes en bessenstruiken die we in 2017 aangeplant hebben om de diversiteit te verhogen.

Zijn jullie biologisch?

We hebben geen duur keurmerk, maar telen wel uitsluitend met biologische zaden en plantgoed. Daarnaast telen we met respect voor de bodem, gebruiken we geen pesticiden of andere rommel en proberen we zo veel mogelijk diversiteit op de tuin aan te brengen.

Welke groentes kun je oogsten?

Er is een breed aanbod van alle gangbare groentes die je buiten in de volle grond kunt telen. Daarnaast hebben we in ons assortiment ook een aantal minder bekende ofwel ‘vergeten groentes’ staan zoals pastinaak, snijbiet, palmkool of chiogiabiet.

Ook kunnen leden van de tuin hun wensen aangeven en in overleg gaan we bekijken of het haalbaar is om deze groentes te telen.

zelfoogsttuin-tenboer.nl/