Inschrijving Provinciale Vrijwilligersprijs 2017 geopend

06/09/2017

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs ging op 5 september van start. Ook dit jaar waardeert de provincie het vrijwilligerswerk met vier prijzen van elk 3.000 euro. Deze prijzen zijn te winnen in de categorieën ‘zorg’, ‘leefbaarheid’, ‘jeugd’ en ‘sport’. Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan tot zondag 1 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs.

Vrijwilligersprijs

De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Daarmee wil de provincie het vrijwilligerswerk ondersteunen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Dit jaar reikt de provincie de prijs voor de zeventiende keer uit. De prijzen zijn te winnen in de categorieën ‘zorg’, ‘leefbaarheid’, ‘jeugd’ en ‘sport’.

Inzet belonen

In onze provincie zijn heel veel groepen vrijwilligers actief. In de zorgsector en bij sportverenigingen bijvoorbeeld, maar ook in de dorpen en wijken spelen vrijwilligers een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid. Omdat de provincie vrijwilligerswerk voor en door jongeren in het bijzonder waardeert, wil zij ook hun inzet belonen.

Inschrijven tot 1 oktober

De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs sluit op zondag 1 oktober 2017. Daarna selecteert de jury zes genomineerden die op de website van de provincie Groningen worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen kan van 20 tot 30 oktober stemmen op deze genomineerden. Op 11 december worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.