19 mei: De Boer Op #1

08/05/2018

De eerste editie van de Boer Op zal op zaterdag 19 mei plaatsvinden. Ga mee met De Streekboer op bezoek bij twee van onze Groningse boeren en leer het verhaal achter je eten kennen.

We gaan op bezoek bij Geitenhouderij ter Veen, waar je kennis zal maken met de gezellige familiekudde, meer zal leren over het kaasmaken en waar je uiteraard met de geiten en lammeren mag knuffelen en zelfs een geitje met de hand mag melken.

We vervolgen onze weg op de fiets naar Vlaais, waar we eerst een lekkere lunch zullen nuttigen met Streekboer producten. Daarna gaan we het bedrijf van Jaap en Harma Moes bezichtigen en een kleine wandeling door de bergboezem maken waar het jongvee en de schapen lopen.

We zullen gezamenlijk terug fietsen naar de stad en bij de meubelboulevard Hoendiep scheiden onze wegen. De totale afstand van de fietstocht bedraagt om en nabij de 19 km en tussen elke boer zit 30 minuten fietsen. Met de auto komen mag ook, maar er is beperkte parkeergelegenheid.

We verzamelen op de kruising van de Reitdiephaven met de Hoogeweg om 10:15. Om 14:30 fietsen we weer terug naar de stad.

Kosten voor de activiteit (incl. lunch):
– €7.50 Streekboerlid
– €10 Niet-lid

Aanmelden kan via: www.destreekboer.nl/deboerop 

Wees er snel bij want vol=vol.