4000 wandelaars oogsten radijsje tijdens pitstop Tocht om de Noord

19/09/2016

Op zaterdag 24 september doet de Tocht om de Noord Groningen aan. Zo’n 4000 wandelaars lopen de tocht, die dit jaar ‘proeven’ als thema heeft. Met zo’n toepasselijk thema kon Landschapsbeheer Groningen wel uit de voeten. Als partner van de Tocht om de Noord verzorgen zij daarom een pitstop voor de wandelaars aan de Florakade. Aldaar kunnen wandelaars dan zelf een radijsje oogsten als versnapering en vers geperst appelsap drinken.

Op dit moment groeien de paar duizend radijsjes in moestuinbakken bij Toentje, de moestuin voor de Voedselbank. Deze bakken worden op 24 september naar de Florakade verplaatst. Verder wordt er een gezellige tent ingericht en glaasjes appelsap geschonken van ter plekke geperst lokaal fruit.
Eetbare Stad Groningen

Groningen kent inmiddels zo’n 70 buurtmoestuininitiatieven en wordt omsloten door Lekker Landschap routes. Met het ter plekke oogsten van de radijsjes vragen de gemeente Groningen, Natuur en Milieufederatie en Landschapsbeheer Groningen aandacht voor al deze prachtige eetbare initiatieven die stad en ommeland zoveel groener, eetbaarder en gezelliger maken.