Vrijdag 16 oktober: Oogstfeest Eetbare Stad Groningen

30/09/2015

Vrijdag 16 oktober: Oogstfeest Eetbare Stad Groningen

Samen eten tijdens Wereldvoedseldag in de Wolkenfabriek

Afbeelding artikel

Vrijdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Dé dag waarop velen stilstaan bij het feit dat het eten op je bord geen vanzelfsprekendheid is. Om hierbij stil te staan en gezamenlijk de oogst van de stad te vieren, organiseren de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen het jaarlijkse Oogstfeest Eetbare Stad op deze dag vanaf 16.00 uur in de Wolkenfabriek.

Verse Aarde
Dit jaar gaat Sophie van Rijn een vegetarische maaltijd bereiden in de prachtige Wolkenfabriek op het Suikerunieterrein, met alle ingebrachte oogst. Sophie is de kok van plantaardig restaurant Verse Aarde in ’t Waar.

De Planteneter

Terwijl Sofie staat te koken hebben we een paar gasten, die ons aangenaam bezighouden. We hebben boeiend verteller Boele Ytsma, beter bekend als ‘de planteneter’ gevraagd om ons meer te vertellen over het nut, plezier en belang van planten eten. Ook leuk als je geen aspiraties hebt veganist te worden!

Young & Fair
Verder organiseert Young & Fair een Fairtrade-spel, waar we met elkaar de prijs van bananen mogen gaan bepalen. Wie biedt meer?!

Nazit met o.a. raadsleden gemeente Groningen
Na afloop van het eten is er tijd voor een ‘nazit’ in de Wolkenfabriek om te netwerken met ‘eetbare stedelingen’ en andere gasten, waaronder enkele raadsleden.

Geef je nu meteen op!

Praktisch 

  • Deelname is gratis, maar we verwachten wel dat ieder wat oogst uit eigen moestuin of boomgaard meeneemt
  • Routebeschrijving naar de Wolkenfabriek volgt na opgave