Aanmelden Groene Peperprijs weer mogelijk!

16/10/2018

Voor de derde keer wordt op Let’s Gro de Groene Peperprijs uitgereikt. De prijs is een initiatief vanuit de gemeente Groningen en is bedoeld om nieuwe voedselinitiatieven een steun in de rug te geven. Op 3 november zal een jury bekend maken welk initiatief er vandoor gaat met 1000 euro aan prijsgeld en hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief. De aanmelding voor de Groene Peperprijs is t/m 30 oktober mogelijk via www.groenepeperprijs.nl

De ambitie is om met deze prijs nieuw opgezette groene initiatieven, in en rondom de stad, te ondersteunen. De prijs is een initiatief dat voortkomt uit het Europese voedselproject Reframe. Binnen dit onderzoeksproject kijkt de gemeente Groningen, in samenwerking met de provincie en het MKB, naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens. De prijs zal direct na de lezing van Michiel Korthals uitgereikt worden. De lezing en uitreiking vinden plaats op zaterdag 3 november in de Nieuwe Raadszaal van het Stadhuis (Grote Markt 1) in Groningen.

Lezing Michiel Korthals: 14.00 uur

Uitreiking Groene Peperprijs: 15.00 uur

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs zijn er een aantal vereisten opgesteld: Het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is, daarnaast moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen of lokaal voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet.

Zie voor aanmelding en verdere informatie: www.groenepeperprijs.nl

De winnaar van vorig jaar, Het Noordelijk Zadennetwerk, is ondersteunt bij het opzetten van het Noordelijk Zadenevenement en is in de lente onder de aandacht gebracht bij het programma GoudGroen dat werd uitgezonden op OOGtv.