Appelinzameldagen Doggerland Cider

28/08/2018

(foto door Peter Bulthuis)

Van september tot en met november organiseert Doggerland meerdere appelinzameldagen bij hun Ciderhuis in de Biotoop in Haren. Door middel van “apple funding” kan iedereen investeren in de productie van cider, gemaakt van hun appels uit eigen tuin. Voor elke 25 kg appels, ontvang je een fles Doggerland Craft Cider, gemaakt van appels uit jouw eigen tuin! Voor meer informatie over apple funding, kijk op de website van Doggerland Craft Cider.

Appeldonatiedagen 2018
Tijdens het appelseizoen (september-november) organiseert Doggerland meerdere appeldonatiedagen waar je in en rondom Groningen appels kunt inleveren voor de Doggerland Craft Cider. Check hun Facebook-pagina voor de eerstvolgende donatiemogelijkheid. Of word lid van de appeldonateurs-groep en blijf op de hoogte van alle informatie rondom de appeldonatie:
🍎appeldonateursgroep🍎

🍎 Zaterdag 15 september- De Biotoop, Haren (11-17 uur)
🍎 Zaterdag 29 september- De Biotoop, Haren (11-17 uur)

🍎 Zondag 7 oktober – De Biotoop, Haren (11-17 uur)

Tijdens het Appelfeest Groningen: 
🍎 Zondag 14 oktober – Toentje, Groningen (11-17 uur)

🍎 Zaterdag 20 oktober – De Biotoop, Haren (11-17 uur)
🍎 Zondag 4 november – De Biotoop, Haren (11-17 uur).

Wil jij appels inleveren buiten de appelinzameldagen om? Dat kan natuurlijk! Neem dan even contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.

Appelplukdagen 2018
Ben je niet in het bezit van een appelboom? Geen nood! Tijdens het appelseizoen hebben we jouw hulp hard nodig om appels te plukken in meerdere verlaten boomgaarden in de omgeving Groningen. Tijdens de appelplukdagen kun jij ons helpen met het plukken en rapen van appels en daarmee heerlijke Doggerland cider verdienen! Check ook de Facebook-pagina voor de eerstvolgende pluk mogelijkheid of stuur een mailtje naar info(at)doggerlandcider.com.

Over Doggerland
Doggerland Craft Cider wil een brug slaan tussen de Engelse cidercultuur en het overschot van de appeloogst in en rondom Groningen. Door middel van “apple funding” kan iedereen bijdragen aan de productie van cider, gemaakt van hun appels uit eigen tuin. Voor elke hoeveelheid gedoneerde appels zullen de donateurs een percentage van het gewicht terugkrijgen in cider, gemaakt met meer dan 25 verschillende appelrassen. Het resultaat: een eerlijk en sociaal product dat opbloeit vanuit alle verlaten en vergeten appelbomen in Noord-Nederland. De afvalopbrengst van de ciderproductie zal gebruikt worden als voer voor de Doggerland varkens genaamd “Klok” en “Huus”. Doggerland Craft Cider produceert hiermee niet alleen samen met stad en ommeland een heerlijke lokale cider, maar creëert ook bewustwording op het gebied van voedselverspilling.