Cursus Fruitboom snoeien bij Landschapsbeheer

19/12/2018

Je kunt je weer aanmelden voor de Basiscursus Fruitbomen snoeien!

Datum: zaterdag 12 en 19 januari
Tijd: 9.00 uur tot ca. 14.30 uur
Kosten: €100,- inclusief digitale cursusmap
Locaties: n.t.b.
Aanmelden kan tot 7 januari via: http://goo.gl/forms/oPFcDODg4W

Fruitbomen en hoogstamboomgaarden zijn karakteristieke elementen in het landschap van de provincie Groningen. Denk maar eens aan sfeervolle boerenboomgaarden, een stijlvolle fruittuin bij een historische buitenplaats of een bloeiende solitaire vruchtboom. De diversiteit aan fruitrassen is bijzonder groot, sommige zijn kenmerkend voor de eigen streek. Voor het behoud van fruitbomen is het van belang om regelmatig te snoeien.

Landschapsbeheer biedt hiervoor de kennis aan met een basiscursus ‘Fruitbomen snoeien’. De basiscursus is bedoeld voor eigenaren, vrijwilligers en andere belangstellenden. Er wordt o.a. aandacht gegeven aan opbouw van de kroon, zomer- en wintersnoei, vormsnoei, vervangingssnoei, snoeiregels, onderhoud aan jonge bomen, achterstallig onderhoud en het evenwicht tussen groei en vruchtbaarheid. Op twee praktijkdagen wordt u onder deskundige leiding vertrouwd gemaakt met het snoeien.

Tijdens de cursusdagen wordt aan dacht besteed aan theorie, veiligheid bij het werken in de boomgaard, snoeitechniek en gereedschap, snoeien van jonge fruitbomen, onderhoudssnoei en achterstallig onderhoud, planten van een boom.

De kosten zijn € 100,- voor de cursus inclusief een digitale cursusmap, koffie en thee en een certificaat. En u ontvangt een mooi naslagwerk ‘Hoogstamfruit’. De locaties voor de praktijkdagen worden later bekend gemaakt.

U kunt zich aanmelden tot 7 januari 2019. Bij minimaal 15 deelnemers gaat de cursus door. U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen via http://goo.gl/forms/oPFcDODg4W.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Riek Guikema:
tel: 06-22 12 34 20
r.guikema@landschapsbeheergroningen.nl