Cursussen Bodem en Compost door Janneke Tops

19/04/2016

De cursus composteren zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk. Voor ‘Een gezonde bodem (…)’ zijn nog 5 plekken beschikbaar.

Janneke Tops verzorgt vanuit haar bedrijf ‘Gezonde Moestuin’ cursussen, lezingen en advies over gezond moestuinieren, de levende moestuinbodem en zelf compost maken, zelf zaden telen en vele andere onderwerpen die met gezond moestuinieren te maken hebben. Dankzij haar ruime tuinervaring en heldere, deskundige en inspirerende stijl heeft ze al honderden moestuinders een stap verder geholpen. Wil jij graag meer leren over een gezond bodemleven of composteren? Meld je dan aan via onderstaande link. Wees er snel bij want er is beperkt plaats!

Cursus: “Een gezonde bodem geeft gezond voedsel: het begin van een succesvolle stadstuin.”

Om zelf gezonde groenten te kunnen kweken, is een gezonde, levende bodem een belangrijke voorwaarde. Als de bodem voldoende vruchtbaar en gezond is, zullen de planten er beter op groeien, gezonder zijn en minder snel aangetast worden door ziekten en plagen. Maar wat is een gezonde bodem nu precies en hoe kun je daar zelf voor zorgen? Het begint met een goede structuur, veel humus en een levendig bodem voedsel web, oftewel het bodemleven. Tijdens deze cursus leer je meer over hoe de bodem is opgebouwd, waarom het bodem voedsel web zo belangrijk is (alle beestjes helpen) en wat je zelf kunt doen om een gezonde bodem te krijgen.

Wanneer: donderdagavond 9 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur
Waar: Kantoor Natuur en Milieufederatie Groningen, Zuiderpark 16
Aanmelden: vul hier het formulier in


Cursus: “Compost maken in de stad: hoe doe je dat?”
Zelfgemaakte compost is een geschenk voor je stadstuin-bodem, en met wat kennis, tips, tijd en aandacht kun je het makkelijk zelf maken, ook in de stad! Tijdens deze cursus hoor je wat composteren precies is, welke verschillende manieren verschillende soorten compost opleveren, wat beter wel en niet op een composthoop gaat, hoe lang de compost moet rijpen en hoe je compost gebruikt. Het leuke van compost maken is dat je de kringloop van je eigen voedselgebruik weer wat meer rondmaakt en dat je zeer voordelig je stadstuinbodem kunt verbeteren.

Wanneer: donderdagavond 23 juni van 19.00 uur tot 21.30 uur.
Waar: Kantoor Natuur en Milieufederatie Groningen, Zuiderpark 16