Doggerland en Eikemaheert presenteren lokale cider op 28 mei

13/05/2022

Doggerland Craft Cider presenteert op zaterdag 28 mei een nieuwe, lokale appelcider. Een unieke cider van één appelras, geteeld op Eikemaheert in Loppersum.

Al enkele jaren werken we samen met Doggerland, ambachtelijke cidermakers die hun bedrijf hebben in de Biotoop in Haren. Ze plukken er bijvoorbeeld graag onze vlierbloesem en zwarte bessen en verwerken die in de cider. Wij doneren sinds 2019 appels. Samen met andere vruchten en vele appel- en perensoorten maakt Doggerland daar hun speciale ciders van, waarvan een aantal al internationale prijzen heeft gewonnen.

In 2021 konden wij het merendeel van onze Santana-appels niet afzetten als handappels. Doggerland wilde helpen. De uitdaging werd om met dit éne appelras een mooie, nieuwe cider te creëren. Wij vinden dat dat meer dan gelukt is.

Daarom nu een uitnodiging van de meest noordelijke cidermakers en de noordelijkste bioboomgaard van Nederland. Wij heten je op 28 mei om 16.30 uur van harte welkom op boerderij Eikemaheert. Daar onthullen we de naam van de cider, heffen samen het glas, proeven en proosten we op onze droom: het ontstaan van een ware Groninger cidercultuur. Het eerste glas is voor onze rekening. Na de presentatie kun je genieten van een wandeling door de boomgaarden, eventueel nog een glas cider kopen en bieden de boer en boerin daarbij een hapje aan. De flessen cider zijn ter plekke te koop.

Plaats:                  Bioboerderij Eikemaheert, Stedumerweg 28, 9919 TE LOPPERSUM

Datum:                28 mei 2022

Tijd:                       16.30 uur

OV:                        uitstappen Station Stedum, ca 25 minuten lopen naar de boerderij

Fiets en auto:    parkeren op het erf

 

Iedereen is welkom, dus deel deze uitnodiging gerust.

Graag tot ziens!

Bob, Jurjen en Nanne – Doggerland Craft Cider – doggerlandcider.nl

Piet en Angela – bioboerderij Eikemaheert – eikemaheert.nl