Eetbare Stad op Let’s Gro!

20/09/2016

Let’s Gro: Cursus Voedselbos/Grote Voedsel Pub Quiz/ Reststromen supermarkten

We gaan weer van alles organiseren tijdens Let’s Gro, dat dit jaar van 8 tot en met 12 november plaatsvindt. Zo staat er een workshop voedselbos op het programma waarin je antwoord krijgt op de vragen: • Wat is een voedselbos in een gematigd klimaat? • Welke bijzondere bomen en planten met eetbare oogst kunnen er allemaal groeien in jouw (kleine) tuin? • Hoe ga je om met bijvoorbeeld plagen en onkruid? Verder is er ook weer de gelegenheid om je kennis te testen tijdens de Grote Voedsel Pub Quiz!

De Natuur en Milieufederatie Groningen heeft deze zomer onderzoek gedaan naar voedsel dat niet meer wordt verkocht in supermarkten. Wat gebeurt er nu eigenlijk mee? Waar gaat het naartoe? Hoeveel wordt er laagwaardig verwerkt? Doen verschillende ketens het anders? En zijn er ook koplopers aan te wijzen? Maar nog belangrijker, welke kansen biedt dit voedsel? Wil jij graag weten hoe de vork in de steel zit of zie jij als ondernemer kansen om reststromen van supermarkten te benutten? Kom langs en praat mee!

Er zijn momenteel nog geen data en tijdstippen bekend waarop bovenstaande activiteiten zullen plaatsvinden, maar hou onze nieuwsbrief of de website van Let’s Gro in de gaten!