Gezellige drukte op herfstig Appelfeest

24/10/2019

 Met ruim 1300 bezoekers was het 20 oktober een gezellige drukte op het Appelfeest, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie en gemeente Groningen in de Biotoop in Haren.

Tijdens het Appelfeest, dat werd gevierd ter voorkoming van voedselverspilling  en ter ere van ons oer-eigenste fruit,  overhandigde wethouder Chakor van Groningen symbolisch een mand appels aan de heer Molenhuis, voorzitter van de Groningse voedselbank. Die kreeg 2500 appels voor alle klanten van de voedselbank. Door de mobiele fruitpers Golden Raand werden die dag ruim 2000 kg appels van particulieren en organisaties geperst tot  400  3-liter-pakken houdbaar sap en tot nog eens 600 l vers sap voor cider. De overblijvende pulp ging als voer naar de dieren van zorgboerderij De Mikkelhorst.

Operatie Steenbreek gaf in ruil voor een stoeptegel bijna 100 appelbes-struiken en 100 bloembollenpakketten weg. Daarmee worden flink wat tuinen weer een stukje groener.

Ook de wildpluk- en voedselboswandelingen en rondleidingen in de werkplaats van Doggerland Craft Cider mochten zich verheugen op veel belangstelling. Meer dan 100 kinderen hebben fantastisch geknutseld bij De Knutselkeet of werden prachtig geschminkt door Bertina Grijpstra. De Appelmarkt met zijn 25 kramen werd heel goed bezocht en de bezoekers en standhouders waren vol lof over de fijne sfeer en de goede verzorging in Vleugel F van de Biotoop. De organisatoren kijken terug op een zeer geslaagde en gezellige dag.

 

  (Foto’s: Marianne Boer)