Gratis peulvruchten-poot-pakket voor  Eetbare Stadinitiatieven!

18/02/2016
IYOPBonen zijn goed voor je! Ze zijn gezond en helpen om cholesterol te verlagen. Dit jaar is door de Verenigde Naties uitgeroepen als ‘International Year of Pulses’, jaar van de peulvruchten dus.

Peulvruchten

Bonen, erwten, linzen en al die andere peulvruchten zijn perfecte vleesvervangers; rijk aan koolhydraten, eiwitten en vezels. Het is juist de productie van de dierlijke eiwitten, zoals vlees en zuivel, die voor de meeste milieu-impact zorgen in ons voedselsysteem. Bovendien zijn peulvruchten ook gewoon lekker en komt een groot deel van de in Nederland verkrijgbare peulvruchten van eigen bodem.

Peulvruchten-poot-pakketten

Ook de Eetbare Stad wil het produceren en consumeren van peulvruchten aanmoedigen. Voor de bodem zijn eiwithoudende gewassen namelijk ook een plus: de teelten leggen stikstof en CO2 vast en verbeteren de structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Daarom geven we binnenkort meerdere gratis peulvruchten-poot-pakketten weg! In deze verrassingspakketten zit een scala aan peulvruchten die jullie al heel binnenkort kunnen poten.

Hoe werkt het?

Wil je graag een peulvruchten-poot-pakket ontvangen? Stuur dan een e-mail met daarin je naam, adres en bij welk initiatief je betrokken bent naar a.postema@nmfgroningen.nl o.v.v. ‘Poot-pakket’. Dit moet voor maandag 29 februari a.s. Op donderdag 24 maart stappen Akkeliene (NMG) en Anke (gemeente Groningen) op de fiets en komen het bonenpakket persoonlijk bij je langs brengen. Van belang is dan ook dat je in je e-mail vermeld hoe laat je thuis kunt zijn om het pakketje in ontvangst te nemen. Uiteraard zo lang de voorraad strekt!

Hoe verder?

Niks moet, maar we zouden het heel erg leuk vinden als je iets van de oogst kunt meenemen naar het jaarlijkse oogstfeest, wat ook dit jaar weer zal plaatsvinden in oktober. Wellicht kunnen we elkaar tijdens dit oogstfeest zelfs helpen om de boontjes te doppen?<

Bonenfestival Groningen
En wil je nog meer weten over peulvruchten? Bijvoorbeeld over de relatie tussen peulvruchten en je gezondheid? Of wellicht over het kweken of bereiden van peulvruchten? We zijn nog druk bezig met het samenstellen van een programma voor een festival in het kader van peulvruchten! Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.