Grote Voedsel Pubquiz viel in de smaak

24/11/2015

Afgelopen vrijdag namen ongeveer vijftig deelnemers in 14 teams het tegen elkaar op tijdens de Grote Voedsel Pubquiz, in het Concerthuis tijdens Let’s GRO. Akkeliene Postema, onze projectleider Voedsel, stelde de teams in meerdere rondes op de proef.

De quiz startte met een plaatjesronde: konden de teams de gewassen op de plaatjes herkennen? Eén team maakte hierin geen enkele fout. Na deze plaatjesronde volgden er twee rondes met tientallen vragen over allerlei voedseltopics: van gewas-eigenschappen tot de levensduur van een vleeskip. Ook resultaten uit het recente onderzoek ‘Groningers en Duurzaam Voedsel’ kwamen in de quiz aan bod.

Tijdens de laatste ronde werd de muziekkennis getest met bij het thema passende nummers. Uiteindelijk moesten twee teams de eerste plek delen. Na afloop vertelden sommige enthousiaste deelnemers de quizmaster echt iets van de avond geleerd te hebben. Het uiteindelijke doel van de quiz –het verbinden van inhoud met vermaak- is daarmee duidelijk behaald. “Het was een super gezellige avond!”, aldus Akkeliene.