IVN op zoek naar mensen die een Tiny Forest willen

23/04/2019

Zelf een Tiny Forest in jouw achtertuin of buurt aanleggen? Tussen 15 april en 16 juni 2019 kan je je hier aanmelden.

IVN zoekt 20 particulieren voor het ultieme doe-het-zelfproject: het planten van een Tiny Forest in je eigen achtertuin! Doe-het-zelf, maar niet alleen, want wij gaan je helpen. De ondersteuning bestaat onder andere uit een cursus Tiny Forest plantmethode, een financiële bijdrage van € 750,- voor materiaalkosten en toegang tot de online leergemeenschap van Tiny Forest.

Waarom dit doe-het-zelfproject?

In heel Nederland schieten de Tiny Forests als paddenstoelen uit de grond. Er liggen ondertussen al 35, waarvan vier bij mensen in de achtertuin. IVN wil meer mensen enthousiasmeren en helpen om hun droom te realiseren: een eigen Tiny Forest in de achtertuin.

Welke ondersteuning krijg je van IVN?

  • Een 2-daagse cursus Tiny Forest plantmethode op 14 en 28 september 2019 (twv. € 250,-).
  • Een financiële bijdrage van € 750,- voor materiaalkosten (grondbewerking, bodemsupplementen en aanschaf boompjes).
  • Toegang tot onze online leergemeenschap Tiny Forest.
  • Gratis toegang tot drie facultatieve workshops (masterclass Shubhendu Sharma / Werken met vrijwilligers / Fondsenwerving).
  • Cursusmap met daarin o.a. handboek plantmethode Tiny Forest en het onderzoeksrapport biodiversiteit Tiny Forest Zaandam.
  • Gratis deelname aan het Tiny Forestival op 9 november 2019 met keynote spreker Shubhendu Sharma, CEO van Afforestt en bedenker van het Tiny Forest-concept.

Kom ik in aanmerking?

Wil jij een Tiny Forest in jouw achtertuin planten? Dan zijn we op zoek naar jou! Heb je geen eigen grond ter beschikking? Geen probleem, want verenigingen, stichtingen en niet-commerciële organisaties kunnen zich ook aanmelden. Belangrijk is wel dat je expliciet toestemming hebt van de grondeigenaar om voor eind maart 2020 een Tiny Forest te planten en het Tiny Forest minimaal 10 jaar mag blijven staan.

Check: is deze regeling iets voor mij?

Hieronder vind je de belangrijkste criteria om in aanmerking te komen voor dit doe-het-zelfproject. Daarnaast vragen we een eigen investering in tijd en geld. Controleer daarom of je alle onderstaande vragen met ‘ja’ kan beantwoorden:

  • Je hebt een stuk grond van minimaal 100m2 beschikbaar voor jouw Tiny Forest. Het gaat om eigen grond of grond waarvoor de toestemming (zwart-op-wit) al rond is.
  • Je kan op 14 en 28 september 2019 deelnemen aan de 2-daagse training Tiny Forest plantmethode in Nijmegen.
  • Je bent bereid om naast de € 750,- die je van ons krijgt, zelf een investering te doen om het bosje volgens de Tiny Forest plantmethode aan te leggen. Ga er vanuit dat je naast de € 750,- die je van ons krijgt, minimaal hetzelfde bedrag zelf zal moeten bijleggen. We adviseren tijdens de cursus over fondsenwervingsmogelijkheden.
  • Je hebt de intentie om uiterlijk 18 maart 2020 jouw Tiny Forest te planten.

Tijdpad

Datum Mijlpaal
15 april 2019 Aanmeldingen particulieren Tiny Forest open
16 juni 2019 Aanmeldingen particulieren Tiny Forest dicht
20 juni 2019 Selectie particulieren bekend
14 en 28 september 2019 Cursusdagen Tiny Forest in Nijmegen
9 november 2019 Tiny Forest vrijwilligersdag
18 maart 2019 Boomfeestdag en deadline planten eigen Tiny Forest

Aanmelden

Wil jij een Tiny Forest in jouw achtertuin? Je kan je nu aanmelden tot en met 16 juni 2019. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via tinyforest@ivn.nl.

Wil je alvast aan de slag?

IVN heeft animatiefilmpjes en een open-source handboek ontwikkeld over de Tiny Forest plantmethode. Kijk hier de filmpjes of download het Tiny Forest handboek.