Lezing Janneke Tops 16 april: de Slimme moestuin

21/03/2019

In een slimme moestuin kweek je gezonde groenten, kruiden en fruit, door de natuur als inspirerend voorbeeld te nemen. Zo kun je door slimme inzichten met minder werk gezonder voedsel verbouwen.

De lezing begint met inzichten in hoe je de natuur als voorbeeld kunt zien voor je tuin, en hoe je die inzichten praktisch toe kunt passen in je tuin. Een gezonde bodem is de basis, dus dat staat centraal in de lezing. Vervolgens zijn er veel tips over hoe je in de praktijk gelijk aan de slag kunt.

Tijdens deze bijeenkomst zal er ook voldoende ruimte zijn voor vragen en gesprek. Deze lezing is voor leden en voor niet-leden van de Volkstuinvereniging Vinkhuizen, dit is tevens de locatie van de lezing. Dus ken je mensen uit je omgeving die ook geïnteresseerd zijn? Laat het hun ook weten!

Waar: Kantine Volkstuin Vinkhuizen. Friesestraatweg 420-1

Hoe laat: 19.30 uur tot 21.30 uur

Graag opgeven uiterlijk 14 april bij Marjan de Jong Marjan.dejong@ziggo.nl

Kosten voor leden van de vereniging €4,00 en voor niet leden €7,00. Het geld graag contant meenemen. De lezing gaat door bij 10 of meer aanmeldingen.

Janneke Tops is in 1997 in Wageningen afgestudeerd als biologisch landbouwkundige. 

Van 1999 tot en met 2011 was ze in Frankrijk projectleider tuinen en landbouw op een dynamische, ecologische gemeenschap. In 2012 is ze weer in Nederland komen wonen en geeft sindsdien o.a. advies en cursussen over ecologisch moestuinieren door het hele land. Vanuit haar eigen bedrijf, Gezonde Moestuin, maar ook voor andere organisaties zoals Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) en Stichting Zaadgoed.

Sinds 2018 begeleidt Janneke ook buurtcompostgroepen in Groningen rondom de drie Wormenhotles die op diverse locaties geplaatst zijn.