Masterclass meerjarige groentes

19/09/2016

Wat zo leuk is aan meerjarige groenten, is dat ze elk jaar gewoon weer groeien, zonder dat je er werk aan hebt! Er zijn zeker 400 soorten, hoeveel ken jij er?

De ons vertrouwde groenten moet je elk jaar opnieuw zaaien, wieden en water geven. Plus je moet de grond kaal maken en verstoren, heel veel extra werk dus. In de permacultuur zoeken we naar duurzamere oplossingen en kennis van meerjarige groenten kan daarbij niet ontbreken. Deze masterclass wordt gegeven door bioloog, permaculturist en voedingsdeskundige Monique Wijn van de Godin, eetbaar landschap (www.degodin.nl).

We beginnen met een inleiding in het wat en waarom van meerjarige groenten en je krijgt handvatten aangereikt bij het herkennen van een aantal belangrijke soorten. Hierbij komen blad- en wortelgewassen aan bod, eetbare waterplanten en eetbare bloem-groenten. Daarna gaan we de tuin in, zowel bij de Helleborus als mogelijk de tuin van Monique Wijn in Haren, om planten te leren kennen en te verzamelen. Je leert tuinieren met meerjarige groenten en er is ruimte om een tuinontwerp te maken. Neem als je wilt een plattegrond van je tuin mee.

Iedereen neemt een potluck mee en aan het einde van de dag maken we gezamenlijk nog een smoothie of soep.

Monique Wijn is bioloog en permaculturist en heeft al sinds 2002 een permacultuurtuin met eetbare wilde planten, meerjarige groenten en andere eetbare gewassen.

Kaartjes zijn zestig euro en verkrijgbaar via de site van de Helleborus