Oogstfeest Eetbare Stad Groningen

20/09/2016

Op vrijdag 14 oktober is het jaarlijkse oogstfeest voor deelnemers van de Eetbare Stad Groningen. Dit jaar strijkt het gezelschap neer bij Bie de Buuf, het restaurant behorend bij Toentje, om te eten en samen oogst te delen. Daarnaast is er overdag ook van alles te doen. Op het terrein bij de moestuin voor de stadse voedselbank komt een mobiele vruchtenpers te staan. Iedereen uit Stad en Ommeland kan zijn appels en peren brengen om te laten persen tot houdbaar vruchtensap. Daarnaast kunnen Stadjers de handen uit de mouwen steken bij Bie de buuf, dat nog wel wat klushulp kan gebruiken!

Al enige jaren organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen een oogstfeest op de vrijdag voorafgaand aan Wereld Voedseldag. Zij staan hiermee stil bij het feit dat het eten op je bord geen vanzelfsprekendheid is én vieren mee gezamenlijk de oogst van de stad. Het evenement is voor deelnemers van buurtmoestuinen, buurtboomgaarden en volkstuinverenigingen.

In de keuken van Bie de buuf bereiden we samen met een kok een vegetarische maaltijd waarbij de nadruk op de boon komt te liggen! 2016 is immers het Jaar van de Boon. Begin dit jaar deelden we daarom peulenpakketten uit en ook organiseerden we in samenwerking met YFM en de Ommelander Markt een Bonenfestival.

Sappen en klussen
Overdag zijn er vanaf 13.00 uur activiteiten voor een breder publiek. Er kan geklust worden bij Toentje en Bie de Buuf. Landschapsbeheer Groningen heeft de mobiele vruchtenpers geregeld. Iedereen, uit stad en ommeland, met 75 kilo of meer kan daar zijn appels en peren aanbieden om te laten persen tot vers sap. Klussers kunnen de handen uit de mouwen steken. En natuurlijk is er goede koffie!

Oogst meebrengen
Het Oogstfeest Eetbare Stad  begint om 16.30 uur. Deelname is gratis, maar gasten dienen oogst uit eigen moestuin of boomgaard in te brengen voor het diner. Aanmelden (tot uiterlijk donderdag 13 oktober 15.00 uur) via dit aanmeldformulier.