Appels, olijven en abrikozen eten uit het bos in Glimmen: dat kan straks

06/02/2019 - In Glimmen wordt gewerkt aan de totstandkoming van een zogenaamd voedselbos. Wat dat is? 'Een natuurlijk bos, maar dan vereetbaariseerd',…

Lees verder
2 en 3 maart weekendcursus voedselbos De Eemstuin Groningen

06/02/2019 - Op het mooie terrein van de Biologisch Dynamische tuinderij De Eemstuin in Groningen leren we een ontwerp maken van een…

Lees verder
Snoeien voor biodiversiteit- cursus in april en juli

06/02/2019 - In tuinen kunnen insecten veel voedsel vinden, zeker als die tuinen natuurvriendelijk zijn. Maar dan moet je wel weten wat…

Lees verder
Stem op Sandra van de Streekboer!

06/02/2019 - Op 8 maart 2019 organiseert Vrouwen van Nu het jaarlijkse Vrouwenweekevent. Tijdens het event wordt ook de Vrouwen van Nu Verschilmaker…

Lees verder
Koken met restjes, workshop bij de Hanos

06/02/2019 - Duurzaam Bloggerscollectief De Voetspot Groningen en Drenthe heeft de Foodbattle van de gemeente van Groningen gewonnen. Als team verspilden zij het minste…

Lees verder
16 februari snoeicursus bij Volkstuinvereniging Vinkhuizen

21/01/2019 - Zaterdag 16 februari is de jaarlijkse snoeicursus bij Volkstuin vereniging Vinkhuizen. Friesestraatweg 420-1. Deze cursus wordt georganiseerd voor de leden…

Lees verder
Steun voedselbos Glimmen: koop of doneer een boom!

17/01/2019 - Na een jaar van voorbereiding zijn Wout Veldstra en Marlies en Madeleine Duran gestart met het ontwikkelen van een voedselbos…

Lees verder
Cursus Fruitboom snoeien bij Landschapsbeheer

19/12/2018 - Je kunt je weer aanmelden voor de Basiscursus Fruitbomen snoeien! Datum: zaterdag 12 en 19 januari Tijd: 9.00 uur tot…

Lees verder
De Voetspot wint de Foodbattle!

27/11/2018 - Duurzaam Bloggerscollectief De Voetspot Groningen en Drenthe heeft de Foodbattle van de gemeente van Groningen gewonnen. Als team verspilden zij…

Lees verder
Bie de Buuf op struun

22/11/2018 - Vanaf woensdag 14 november lanceert Bie de Buuf samen met de Culinaire Vakschool Groningen een Food Waste restaurant: "Bie de…

Lees verder