Rondleiding Voedselbos Glimmen

17/06/2019

“Wij nodigen je graag op zaterdag 29 juni 2019 van 14.00 – 17.00 uit om met eigen ogen het Voedselbos te Glimmen in wording te zien. We organiseren een rondleiding door de Natuurzone, de Fruitzone en de Plukzone.” Aanmelden via contact@voedselbosglimmen.nl

Ontwikkelingen

Het Voedselbos te Glimmen bestaat in de toekomst uit verschillende zones welke ieder een unieke bijdrage leveren aan duurzame voedselprodcutie en biodiversiteit. Naast de ontwikkeling van de Natuurzone in opdracht van de Provincie Groningen is er ook een fruitboomgaard aangelegd en zijn de heuvelbedden voor de toekomstige pluktuin gevormd. In de Natuurzone langs de Drentsche AA is de rijke toplaag afgeschraapt en met zand is de oude oeverwal weer in het landschap zichtbaar gemaakt. Op een rustige plek is de ijsvogelwand aangelegd. De aanplant van deze moerasachtige biotoop, met o.a. gagel, lisdodde, moerasspirea en watermunt, wacht totdat de japanse duizendknoop en de wilde braam hier teruggedrongen zijn.

Bomenactie 2019

Ook in het voorjaar van 2019 hebben nog zo’n 400 bomen een nieuwe plek gevonden, waaronder 80 bomen die de provincie Groningen met succes heeft geplant in Blauwe Stad. Voor het ontwikkelen van de volgende fase op het voedselbos zoeken we nog een plek voor 700 bomen, waaronder 300 prachtige lindes. Wie helpt ons deze bomen een andere plek te geven en zo onze regio te vergroenen? Het zijn prachtige bijenbomen, waarvan het blad eetbaar is en de bloesem een heerlijke thee geeft. Wil je meer weten? Lees hier alles over de bomenactie 2019.