Rondleiding zelfoogsttuin Ten Boer

30/04/2019

De zelfoogsttuin in Ten Boer is vernieuwd! Daarom is er op zaterdag 11 mei een Open Dag van 11-17 uur. Bekijk alle informatie op Facebook.

“Sinds begin dit jaar neemt tuinman Arjen de zelfoogsttuin onder handen en het verschil mag er zijn! De tuin ziet er netjes uit en vele gewassen zijn al goed aan het groeien met dit mooie voorjaar. Op de open tuindag kun je dit alles met eigen ogen bewonderen. Kom je bij ons een kijkje nemen op de nieuwe tuin? Wij zorgen voor koffie/thee, limonade en wat lekkers voor er bij. Er is een rondleiding, je kunt meer informatie krijgen over een lidmaatschap en strippenkaart of gewoon even rond struinen. Voel je welkom!

>>> Wat is een zelfoogsttuin?

Als lid kun je wekelijks onbespoten groentes komen oogsten, rechtstreeks van het veld, dus altijd vers. Elke week zijn er zo’n 7 verschillende groentes beschikbaar en een lidmaatschap is voor 2 personen. Elke week krijg je per mail een oogstbericht en met behulp van de vlaggetjes op de tuin zie je makkelijk welke groentes er te oogsten zijn.

>>> Wat kost dat?

Een jaarlidmaatschap kost 250 euro en daarmee oogst je ±30 weken, oftewel zo’n 8 euro per week.

Óf neem een 10-rittenkaart voor 100 euro. Daarmee kun je 10 keer oogsten wanneer het jou uitkomt.

>>> Waarom een zelfoogsttuin?

Veel van ons voedsel komt van onnodig ver weg, is vaak bespoten met allerlei chemicaliën en de boer die er hard voor werkt krijgt veelal onderbetaald onder de druk van handelaren en supermarkten.

Een zelfoogsttuin brengt de afstand tussen boer en consument weer terug tot fietsafstand met verse en onbespoten groentes. De oogst wordt eerlijk verdeeld onder alle leden en de boer weet vooraf wat zijn inkomsten zijn. Er is genoeg voor iedereen en door de groentes per week vers te oogsten is er ook minder verspilling.

Doet jij dit jaar ook mee ?

Meer info op www.zelfoogsttuin-tenboer.nl