Samen eten in de Wolkenfabriek van de Oogst van Stad

21/10/2015

Op vrijdagavond 16 oktober werd het Oogstfeest Eetbare Stad gevierd in de Wolkenfabriek op het Suikerunieterrein. Daar genoten jonge en oude gasten, afkomstig van allerlei Groningse buurtmoestuinen en volkstuinverengingen van een heerlijke plantaardige maaltijd, gemaakt van door henzelf ingebrachte oogst. Daarnaast hield ‘planteneter’ Boele Ytsma een inspirerende lezing over de veganistische lifestyle en presenteerden nieuw jongereninitiatief Young & Fair zich met een (Fair) Trade Spel over de prijs van bananen.

Sophie van Rijn en collega’s van restaurant Verse Aarde bereidden met de oogst een driegangenmaaltijd, waarvan alle gasten enorm hebben genoten.

Het oogstfeest werd dit jaar voor de tweede keer gehouden en ook de pers wist goed te vinden. Dat resulteerde in een item op Radio Noord in een liveshow en een artikel door het Dagblad van het Noorden.

Met het Oogstfeest willen gemeente Groningen en Natuur en Milieufederatie Groningen alle buurtmoestuinen en volkstuiniers die Groningen zoveel mooier, groener, socialer en gezonder maken jaarlijks in het zonnetje zetten. Vooral ook nu het voortbestaan van verschillende tuinen in het geding is.

Kijk voor een leuke impressie op de Facebookpagina van Eetbare Stad Groningen

 

 

Oogsfeest Eetbare Stad 2015