Save the date: Appelfeest op 14 oktober 2018

03/07/2018

Op zondag 14 oktober organiseert de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met een heleboel anderen de tweede editie van het Appelfeest.

Dit ter voorkoming van verspilling en ter ere van deze veelzijdige vrucht! Van 11 tot 17 uur kunnen bezoekers hun appel- (of peren)oogst inleveren op het terrein van Toentje in de Oosterparkwijk om te laten persen tot houdbaar sap of afgeven om te laten verwerken tot cider. Daarnaast is er een streekproductenmarktje, is Dr. Appel weer present om jouw soorten te herkennen, kun je jouw unieke appeltaart laten meedingen in Heel Groningen Bakt…Appeltaart en is er weer voldoende te doen voor de jongste bezoekers.

Na de zomer volgt alle informatie, maar reserveer alvast een plekje in je agenda!

Lees hier het verslag van vorig jaar!

Appelcrew
Het Appelfeest werd georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen en in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen, Doggerland Craft Cider, Saakje Het Bakmeisje, ZummerCider, Rob Grip (Blenderbikes), Cook-ing, de Streekboer, Koffiestation, De Pomologische Vereniging, de Vrienden van het Oude Fruit en de Gemeente Groningen.

 

 

de Natuur en Milieufederatie Groningen organiseert het Appelfeest in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen, Doggerland Craft Cider, Saakje Het Bakmeisje, ZummerCider, Rob Grip (Blenderbikes), Cook-ing, de Streekboer, Koffiestation, De Pomologische Vereniging, de Vrienden van het Oude Fruit, Toentje en de Gemeente Groningen.