Voedselbosworkshop Eetbare Vijver 18 en 19 mei 2019

06/03/2019

In deze inspirerende workshop laten wij je zien hoe je een nieuwe vijver beplant met eetbare planten. Ook leer je hoe een vijver optimaal zelfreinigend wordt, rekening houdend met natuurlijke elementen en materialen. Uitgangspunt zijn de permacultuur principes, afgestemd op de natuur en de gebruikers van het terrein.

De Eemstuin is al jaren een biodynamisch bedrijf dat groenten teelt. Naast het voedselbos wat we 2 en 3 maart 2019 gaan aanleggen, gaan we nu ook de vijver en de oevers verder eetbaar maken met eetbare water- en moerasplanten.
De begeleiding van de workshop gebeurt door permacultuurontwerpers en -docenten:
Bouwie Greenman (oerboer bij Het Levende Dorp) en Monique Wijn (www.degodin.nl)

Workshoptijden:
Data: 18 en 19 mei 2019 – te Uithuizermeeden, Groningen
Zaterdag van 10-17 uur, inloop vanaf 9.30 uur. Incl. lunch en diner na afloop
Zondag van 10-17 uur, incl. ontbijt en lunch.

Jouw bijdrage: € 225,-
inclusief alle biologische vegetarische maaltijden en overnachten, workshop hand-out, vieze vingers en een duik in de vijver.
Locatie: Eemstuin van Liz en Jouke te Uithuizermeeden, Groningen
Aanmelden en vragen via Bouwie Greenman, bouwie@hetlevendedorp.nl