Word Held van de Smaak!

20/09/2016

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert stichting BINt in opdracht van de Gemeente Groningen het evenement “Held van de Smaak 2016”. Het evenement is onderdeel van de “Week van de smaak”. Dit jaar staat in het teken van “Koken uit je eigen achtertuin”, en wordt de Held eens niet gekozen uit het professionele veld.

Met andere woorden: iedereen die van koken houdt kan dit jaar Held van de Smaak worden!
Stichting BINt wil lokaal voedsel voor iedereen bereikbaar maken en richt al haar activiteiten hierop. Verder organiseert BINt voor stichting Resto VanHarte gemeenschappelijke eettafels om mensen in wijken met elkaar in verbinding te brengen.

Iedereen is welkom vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur op locatie “Bie de Buuf” aan de Paradijsvogelsstraat 10 te Groningen.

Thuiskoks zijn uitgenodigd om met behulp van een lijst met lokale producten een spannend en lekker gerecht te bedenken. Uit dit aanbod worden door een vakkundige jury 3 finalisten uitgekozen die op zaterdag 1 oktober, live kokend , uit maken wie de nieuwe “Held van de Smaak 2016”wordt.
Men kan zich aanmelden via de site van Thuisafgehaald.nl of via heldvandesmaak2016@gmail.com. Inschrijven kan tot en met woensdag 28 september as.

De finalisten zijn op vrijdag 1 oktober te gast in het programma “Noord Vandaag”. Hier koken ze ook alvast live in de TV studio hun gerecht die de volgende dag het winnende moet worden.

Het winnende gerecht zal een week lang op de kaart komen van Resto VanHarte en de winnaar krijgt naast de titel “Held van de Smaak 2016” een workshop aangeboden bij 3 sterrenkok Jonnie Boer
De producten waarmee gekookt kan worden zijn afkomstig van mensen die langs de kant van de weg hun waar uit de groentetuin aanbieden. Het vaak mooie en interessante verhaal achter deze kraampjes zal tijdens dit evenement uitgelicht worden. Op het evenement is een marktje georganiseerd waar deze “thuistelers” hun eigen stalletje opstellen en hun waar te koop aanbieden.

Resto VanHarte bakt heerlijke appeltaarten van verschillende Groninger appelrassen en bieden de bezoekers een stuk van deze overheerlijke taart gratis aan.

Programma:
12:00 opening evenement en markt
12:30 start finale “Held van de Smaak”
16:00 feestelijke bekendmaking “Held van de Smaak 2016”