Zaterdag 9 juli fietstocht Eetbare Stad

28/06/2016

Al voor het zevende jaar op rij organiseren we weer een fietstocht Eetbare Stad Groningen langs diverse inspirerende initiatieven. Dit jaar gaan we naar buurtuin Marjolijnstraat, de Rivierenhof, de Ranketuin, de Hortushof en Toentje.

de Ranketuin

de Ranketuin

Toentje is afgelopen jaar verhuisd, omdat de tijdelijke grond waarop zij eerst gevestigd waren een andere bestemming kreeg. Maar ook hun nieuwe locatie mag er zijn, en dat gaan we met eigen ogen bekijken.

Bijen in stad
De Hortushof bezochten we vorig jaar ook, maar er is daar in  zo ontzettend veel gebeurd in 2015 dat een nieuwe visite zeker de moeite waard is: van bijenkasten tot educatieve projecten, de enthousiaste deelnemers vertellen er graag over. Ook de locatie mg er zijn, zo in de binnenstad, en toch helemaal verstopt.

Vliegende start
Vorig jaar in april is  ‘Buurtuin’ Marjolijnstraat van start gegaan en hebben de 18 deelnemers al meteen al een eerste seizoen kunnen draaien! Hier wordt in grote, kleine, lage én hoge bakken getuinierd. De bewoners zijn druk bezig met nieuwe projecten voor een verdere ontwikkeling van de tuin.

Groene oase
En dan de Ranketuin, een groene oase tussen de Professor Rankestraat en de Professor Enno Dirk Wiersmastraat. Bewoners tuinieren hier nu 2 jaar samen én alleen, met kleine stukjes moestuin in de volle grond én diverse fruitboompjes en struiken.

Praktische gegevens

Aanmelden: ja heel graag en via dit formulier
Facebook: Meld je ook aan via het Facebook Event als je automatisch op de hoogte wilt blijven
Verzamelen: 11.00 uur bij buurtmoestuin Hortushof, Noorderkerkstraat Groningen.
Potluck Picknick: neem iets lekkers mee om te delen, hoeft echt niet te gek: we picknicken niet heel lang, omdat fietsen flink wat tijd in beslag neemt. Wij zorgen voor eetgerei en een extra versnapering. Neem wel je eigen drinken mee.
Einde: 15.00 uur bij buurttuin Marjolijnstraat in de Ulgersmaborg
Deelname: kosteloos

Helaas kan de in de nieuwsbrief aangekondigde stekjesinzamelactie voor de Gelderse Es niet doorgaan omstandigheden.